Сорос застеріг Євросоюз від долі Радянського Союзу

Читать на русском
Фінансист Джордж Сорос пояснює таку ситуацію застарілою партійною системою, яка переважає в більшості європейських країн.

Відомий фінансист і громадський діяч Джордж Сорос вважає, що Євросоюз може повторити долю Радянського Союзу в 1991 році, якщо керівництво європейських країн і самі громадяни ЄС «не прокинуться» і не захистять цінності ЄС, на яких він був спочатку заснований.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Kommersant.

Росія збанкрутує в 2017 році – СоросПутінський режим перебуває на межі банкрутства. Водночас Росія може уникнути колапсу ,сприяючи розпаду Євросоюзу.

На думку Сороса, Євросоюз на цей час переживає «революційний момент», однак ні політики, ані громадяни цього не розуміють. Він вважає, що найважливішим моментом можуть стати травневі вибори до Європарламенту, на яких можуть сильно зміцнити свої "антиєвропейські сили».

Сорос пояснює таку ситуацію застарілою партійною системою, яка переважає в більшості європейських країн, а також недостатністю юридичних інструментів для "зміцнення дисципліни» стосовно тих країн, які порушують принципи, на яких був заснований ЄС.

Говорячи про необхідність реформування партійних систем, мільярдер наводить як приклад Німеччину, де зростання популярності правої Альтернативи для Німеччини стало сюрпризом для правлячої ХДС/ХСС, і Великобританію, де протиріччя всередині як консерваторів, так і лейбористів призвели до нинішньої ситуації навколо брекзиту.

Сорос вважає нинішнє керівництво ЄС схожим на радянське Політбюро в момент розпаду СРСР, коли воно «продовжувало випускати укази так, як ніби вони ще є актуальними». У зв'язку з цим фінансист закликав «захистити Європу від ворогів - як внутрішніх, так і зовнішніх, визнавши розмах загрози, які вони несуть». Окрім того, Сорос вважає, що необхідно «розбудити заснулу проєвропейську більшість і мобілізувати її на захист цінностей ЄС». В іншому випадку «мрія про єдину Європу може стати кошмаром XXI століття».

Нагадаємо, дедлайн Великобританії щодо виходу зі складу Європейського Союзу призначено на 29 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: