Прокуратура порушила справу через погрози священикам ПЦУ

Читать на русском
Прокуратура Житомира порушила справу за фактом тиску на священиків, які перейшли в ПЦУ в області.

У Житомирі розпочато розслідування за фактом чинення тиску на священиків новоствореної Православної церкви України (ПЦУ).

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 12 лютого.

Епіфаній затвердив склад Священного синоду ПЦУСвященний синод складається з митрополита Київського і 12 єпархіальних архієреїв, які періодично будуть призначатися головуючим.

«У понеділок, 11 лютого 2019 року, Житомирська місцева прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 161 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної приналежності, релігійних переконань)», - написав він.

За словами Лисенка, встановлено, що священикам, які перейшли в ПЦУ, від представників Української православної церквою Московського патріархату (УПЦ МП) надходять смс-повідомлення з погрозами і закликами до покаяння тощо. Таким чином, порушується право громадян на віросповідання, що є неприпустимим, підкреслив прес-секретар ГПУ.

«Зараз у кримінальному провадженні здійснюються необхідні слідчі дії, перевіряються оприлюднені в пресі факти, встановлюється безпосередня причетність осіб до скоєння кримінального злочину», - додав Лисенко.

Раніше повідомлялося, що в Житомирській області священики, які перейшли в ПЦУ, отримують смс-повідомлення з погрозами від імені ієрарха УПЦ МП.

Відзначимо, що в Житомирській області до ПЦУ приєдналися вже більш як 20 парафій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: