Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Юлія Льовочкіна

Читать на русском
Нардеп Юлія Льовочкіна ще не виконала жодної своєї обіцянки, зате вже провалила 11 зобов'язань.

Час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізує рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Юлія Льовочкіна (фракція «Опозиційного блоку»).

Льовочкіна була обрана до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. За час своєї каденції вона дала 25 обіцянок, частина з них із передвиборчої програми партії «Опозиційний блок», за списками якої Льовочкіна пройшла до парламенту. При цьому депутат не виконала жодної й провалила 11.

Юлія ЛьовочкінаНародний депутат України
Льовочкіна пообіцяла реалізувати програму модернізації арміїСказано 24 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Згідно з передвиборчою програмою, Льовочкіна мала сприяти процесу децентралізації влади. У грудні 2014 року Рада ухвалила два закони, які дозволили розпочати процес фінансової децентралізації в Україні: запровадили розподіл компетенцій і збільшили кількість платежів, що залишаться в розпорядженні місцевих бюджетів. Ідеться про законопроекти «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» і «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо реформи міжбюджетних відносин)». Але нардеп була відсутня під час голосувань.

Крім того, вона була відсутня або не голосувала за законопроекти «Про внесення змін до деяких законів України стосовно набуття повноважень сільських, селищних, міських голів», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо статусу старости села, селища)», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо добровільного приєднання територіальних громад)».

Також депутат провалила передвиборчу обіцянку здійснювати реальні кроки для підвищення енергоефективності держави. Льовочкіна проігнорувала голосування за законопроекти «Про комерційний облік комунальних послуг», «Про енергетичну ефективність будівель» та «Про Фонд енергоефективності».

Не склалося в Льовочкіної з програмними обіцянками затвердити Національний план відродження Донбасу та ухвалити закон «Про забезпечення молоді, яка отримала вищу або професійно-технічну освіту, першим робочим місцем»: план представники «Опозиційного блоку» не напрацювали йобіцяну ініціативу до парламенту не вносили.

У процесі виконання в народного депутата залишаються ще 14 зобов'язань. У вересні минулого року Льовочкіна пообіцяла зареєструвати законопроект про опозицію. «Ми вважаємо, що саме за опозицією має бути закріплене право висування кандидатів на посаду омбудсмена, державних контрольних і ревізійних органів. Зокрема, Рахункової палати. Ці пропозиції будуть оформлені в закон про парламентську опозицію», – заявила вона. Але поки законопроект у Раді не з'явився.

Обіцяла Льовочкіна домагатися зниження податкового навантаження на малий і середній бізнес. Парламент уже ухвалив кілька законопроектів на цю тему: «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства в сфері державного нагляду (контролю)», «Про внесення змін до закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» щодо лібералізації системи державного нагляду» і «Про особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Але жоден із них Льовочкіна не підтримала.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: