США підтримали програму МВС щодо забезпечення житлом поліцейських і рятувальників

Читать на русском
Державний департамент США готовий підтримати програму Міністерства внутрішніх справ України по забезпеченню житлом поліцейських та рятувальників на умовах лізингу.

Державний департамент США готовий підтримати програму Міністерства внутрішніх справ України по забезпеченню житлом поліцейських та рятувальників на умовах лізингу.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це сказав голова МВС Арсен Аваков.

Зокрема, про йшлося у ході зустрічі міністра із заступником Державного секретаря США Кірстен Медісон, яка відбулась 11 лютого у Вашингтоні.

«Ми отримали підтримку по структурним механізмам здійснення цієї програми, яка стосується близька 200 тисяч людей, та взаємодії із міжнародними фінансовими інституціями», - сказав Аваков.

Також він підкреслив, що підтримка Державного департаменту США буде сприяти входженню в програму забезпечення житлом пз боку міжнародних фінансових інституцій.

«Ми говоримо про участь INL (Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs) у формуванні цієї програми із залученням міжнародних фінансових інституції. Зараз ми залучили в цю програму близько 340 мільйонів євро і 2 мільярди гривень, які є в бюджеті. В березні, я думаю, ми побачимо перші договори поліцейських та рятувальників», - додав мінстр.

Як зазначили у МВС, програма по забезпеченню житлом поліцейських та рятувальників почала діяти. Уже надійшло більше 5 тисяч заявок в рамках мотиваційної програми.

Отримати житло може кожен поліцейський та кожний рятувальник після двох років компетентної служби. Він може підписати контракт на основі іпотеки до 20-річного пільгового фінансового лізингу з урахуванням повного погашення відсотків з боку МВС та бонусного погашення до 40% лізингу.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обговорив з заступником Державного секретаря США Кірстен Медісон питання російської агресії та хід розслідування резонансних справ в Україні.

Як писало «Слово і Діло», Аваков не зміг збільшити кількість нарядів патрульної поліції до обіцяного числа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: