Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Андрій Лопушанський

Читать на русском
Нардеп Андрій Лопушанський за весь час каденції не виконав жодної обіцянки. Зокрема, він збирався встановити очисні споруди в Самборі та Сколе.
Андрій Лопушанський

Час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізує рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Андрій Лопушанський (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Лопушанський пройшов до Верховної Ради в листопаді 2014 року за одномандатниму виборчим округом №125 (Старий Самбір Львівської області). Він входить до комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Лопушанський дав 11 обіцянок, з яких жодної не виконав, а 7 – провалив.

Андрій ЛопушанськийНародний депутат України
Лопушанський обіцяє встановити пам’ятник Степану Бандері в КиєвіСказано 28 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нардеп не виконав свою програмну обіцянку встановити пам'ятник Степану Бандері в Києві. На запити «Слова і Діла» з приводу виконання цього запевнення нардеп не відповідав. Втім, пам'ятник Степану Бандері в Києві так і не з'явився.

Не впорався Лопушанський із передвиборчою обіцянкою відстоювати зміни в законі України «Про статус гірських населених пунктів в Україні», які надали б статус гірських усім населеним пунктам, розташованим на висоті понад 380 м. Передбачалося, що в такому разі всі жителі Прикарпаття змогли б отримувати пільги. Проте нардеп не ініціював змін до згаданого закону.

Ще одна провалена обіцянка нардепа з його передвиборчої програми – створити громадські трибунали присяжних, які повсюдно контролюватимуть владу. Однак депутат не зареєстрував жодної законодавчої ініціативи, спрямованої на реалізацію цієї обіцянки.

Андрій ЛопушанськийНародний депутат України
Лопушанський обіцяє, що в селі Боберка буде відкрито міжнародний митний перехідСказано 28 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Відзначимо, що Лопушанський, коментуючи свою невиконану обіцянку, сказав, що після Євромайдану та виборів це питання громадських трибуналів було врегульоване на державному рівні. «Коли відбулися вибори, коли відбулася Революція Гідності, ми, народні депутати, ухвалили закони про запровадження контролю громадськості, відповідно до закону, в усіх органах державної влади», – пояснив він.

Майже всі обіцянки, які нардепу потрібно реалізувати до кінця каденції, стосуються його округу й записані в передвиборчий програмі. Чотири роки тому Лопушанський узяв на себе зобов'язання відкрити в селі Бібрка та селищі Нижанковичі міжнародні митні переходи.

У жовтні 2017 року нардеп зазначив, що питання будівництва пропускного пункту через село Бібрка зараз перебуває на стадії узгодження умов будівництва.

«Турківський район – це єдиний район Львівської області, в якому немає митного переходу. А весь район практично межує з Республікою Польща. Зараз там на стадії узгодження умов будівництва пункту пропуску. Пункт пропуску в Туровському районі має бути на українськіому боці», – пояснив він.

Андрій ЛопушанськийНародний депутат України
Лопушанський обіцяє встановлення очисних споруд у місті СколеСказано 28 вересня 2014 р.Статус обіцянки: У процесі

Щодо переходу в Нижанковичах Лопушанський зазначив: «Зараз чекаємо рішення польського Міністерства фінансів. Щойно міністерство все погодить, на мій округ піде більш ніж 30 млн євро. Це дорога Нижанковичі-Добромиль-Хирів та Самбір».

Також нардеп зобов'язався встановити очисні споруди в містах Турка, Сколе, Самбір та Старий Самбір. Поки немає жодної інформації про те, щоб він докладав будь-яких зусиль для виконання обіцянок.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: