СБУ затримала торговців вибухівкою в Житомирській області

Читать на русском
Правоохоронці затримали організатора угруповання в Малині при спробі продажу тротилової шашки вагою двісті грамів, детонатора і патронів.

Співробітники Служби безпеки України блокували в Житомирській області канал збуту військових засобів ураження.

Про це повідомляється на сайті відомства, пише «Слово і Діло».

Правоохоронці затримали організатора угруповання в Малині при спробі продажу тротилової шашки вагою двісті грамів, детонатора і патронів.

«Оперативники спецслужби встановили, що четверо жителів Малина скуповували для перепродажу незаконно вивезені з району проведення операції Об'єднаних сил зброю, боєприпаси, вибухівку і засоби детонації. «Товар» зловмисники збували представникам місцевого криміналітету», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали організатора угруповання в Малині при спробі продажу тротилової шашки вагою двісті грамів, детонатора і патронів. Раніше співробітники СБУ задокументували реалізацію фігурантом справи майже 400 патронів калібру 7,62 мм. Згодом були затримані ще троє його спільників.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці виявили дві одиниці незареєстрованої короткоствольної зброї, 12 тротилових шашок загальною вагою майже кілограм, п'ять перероблених артилерійських снарядів із підривниками-детонаторами до них, які в зібраному вигляді складають фугасний снаряд, патрони різного калібру, а також значну суму готівки.

«У рамках кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.28 та ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України, вирішується питання про оголошення затриманим про підозру і обрання запобіжного заходу», - відзначили в СБУ.

Раніше в СБУ розповіли, як їхній співробітник відмовився від хабара в десятки тисяч євро.

Також нагадаємо, в Харкові викрили бойовика «ЛНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: