У СБУ розповіли, як їхній працівник відмовився від хабара в десятки тисяч євро

Читать на русском
Іноземець намагався дати хабар і повернути конфісковані на митниці сигарети вартістю майже 2 млн гривень.

Служба безпеки України затримала іноземного громадянина під час спроби дати хабар у 26 тисяч євро працівнику регіонального підрозділу з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ у Волинській області.

Про це повідомляє прес-служба СБУ в понеділок, 4 лютого, пише «Слово і Діло».

«Оперативники СБУ встановили, що громадянин сусідньої країни, який незаконно переправляв сигарети з території нашої держави, запропонував працівнику спецслужби 26 тисяч євро», - йдеться в повідомленні.

За вказану суму іноземець планував повернути конфісковані на митниці 160 коробок сигарет вартістю майже два мільйони гривень. Але співробітник СБУ відразу після отримання неправомірного пропозиції повідомив про неї керівництву.

У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці затримали зловмисника під час спроби передати гроші.

Вирішується питання про оголошення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею про пропозицію хабара (ч.1 ст. 369 КК України). Тривають слідчо-оперативні дії.

Раніше в Запоріжжі СБУ затримала двох своїх співробітників за підозрою в отриманні хабара від громадян африканських країн.

А в Сєвєродонецьку оперативники затримали офіцера СБУ, причетного до переправлення тютюнових виробів через лінію розмежування на Донбасі. Його спільником виявився командир однієї з військових частин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: