Мін'юст застосував обмеження до 130 тисяч неплатників аліментів

Читать на русском
У міністерстві заявили, що згідно з ухваленими законами, для неплатників аліментів була запроваджена низка обмежень.

У результаті ухвалення законопроектів «Чужих дітей не буває» до понад 130 тисяч неплатників аліментів застосовані обмеження.

Про це повідомила перша заступниця міністра юстиції Олена Сукманова під час години запитань до уряду у Верховній раді, передає «Слово і Діло».

За її словами, згідно з ухваленими законами, для неплатників аліментів була запроваджена низка обмежень.

«Завдяки цим законам були запроваджені наступні обмеження: заборона керування транспортним засобом і заборона перетину кордону неплатникам аліментів. На сьогодні ми маємо більш ніж 130 тисяч неплатників аліментів, до яких застосовані ці заборони. Економічні штрафні санкції від 20 до 50% суму боргу. І 62 тисячі постанови про накладення економічних санкцій. Це тільки штрафи, я не говорю про аліменти. 124 неплатники аліментів були відправлені на суспільно-корисні роботи. Ще конфіскація й реалізація активів – обмеження волі терміном до 2 років», – розповіла Сукманова.

Нагадаємо, Сукманова заявила, що в результаті ухваленя законів із пакета «Чужих дітей не буває» неплатники аліментів виплатили 4,6 мільярда гривень українським дітям.

У Мін'юсті повідомляли, що близько 108 тисяч неплатників аліментів не мають офіційної роботи або житла. Так, у 2018 році Мін'юст отримав близько 10 тисяч скарг на боржників.

Додамо, за даними на листопад 2018 року, в Україні з початку року за ухилення від виплати аліментів у розшук оголосили 12 тисяч осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: