ПЦУ створила місію щодо українських ув'язнених

Читать на русском
Новоствореною православною місією буде керувати архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

Священний Синод Православної церкви України (ПЦУ) створив місію допомоги жертвам порушення прав людини і особам, позбавленим волі, яка буде займатися питаннями звільнення ув'язнених у Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав митрополит Київський і всієї України, предстоятель ПЦУ Епіфаній, повідомляє Укрінформ у п'ятницю, 8 лютого.

«На першому засіданні Священного Синоду ми звернули особливу увагу на цю тему. Ми й відкрили таку місію, яка в майбутньому робитиме все для цього, від імені нашої церкви, щоб українські політичні в'язні Кремля звільнилися», - зазначив Епіфаній.

За його словами, цією місією керуватиме архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент. Епіфаній підкреслив, що Климент є найбільш активним єпископом, «який не просто проймається на словах, а практично діє: він їздить, допомагає, відвідує в'язнів, тобто ця людина дійсно опікується».

Предстоятель ПЦУ також додав, що незабаром буде створено статут цієї місії, у якому «будуть чітко прописані права й обов'язки, які матиме голова цієї місії».

Раніше митрополит Епіфаній зустрівся із сім'ями українських в'язнів у Росії. Це була неформальна зустріч за святковим столом у приміщенні Духовної академії, розташованому на території Михайлівського монастиря в Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: