Трамп назвав дату і місце зустрічі з Кім Чен Ином

Читать на русском
Найближчі переговори американського президента Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина відбудуться у В'єтнамі 27-28 лютого.

Найближчі переговори американського президента Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина відбудуться у В'єтнамі 27-28 лютого.

Як пише «Слово і Діло», про це розповів голова Білого дому.

Кім Чен Ин назвав мету зустрічі з ТрампомПівнічнокорейський лідер розраховує, що США і КНДР зможуть вжити заходи для того, щоб вирішити питання денуклеаризації Корейського півострова.

Експерти засумнівалися в налагодженні діалогу між Північною Кореєю і США. І якщо на першому саміті, що пройшов в червні минулого року, голови держав обговорили проблеми «в цілому», то від другої зустрічі сторони і світова громадськість чекають конкретних кроків.

Вашингтон має намір домогтися повної денуклеаризації Північної Кореї. На думку експертів, Пхеньян на це не піде, особливо з огляду на вихід США з Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД).

Після припинення ядерних випробувань КНДР, своєю чергою, сподівається на зняття санкцій і фінансову допомогу. У Білому домі готові надати гуманітарну підтримку, однак скасувати обмеження планують лише в разі згоди партнерів на роззброєння.

Разом з тим сторони по-різному розуміють і саму «денуклеаризацію Корейського півострова».

Якщо Вашингтон планує ліквідувати зброю масового ураження в Північній Кореї, то в КНДР вважають за необхідне домогтися також і скорочення військової присутності США в світі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: