У США розпочинають підготовку до саміту Трампа і Кім Чен Ина

Читать на русском
Сполучені Штати відправили посла до Північної Кореї для узгодження майбутнього саміту між американським президентом і лідером КНДР.
Дональд Трамп і Кім Чен Ин

Високопоставлений представник адміністрації президента США Стівен Біган, який відповідає за північнокорейський напрям, відправляється до Пхеньяна для переговорів щодо підготовки другого саміту між Дональдом Трампом і Кім Чен Ином.

Про це заявив у понеділок Державний департамент США, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Спеціальний представник США в питаннях Північної Кореї Стівен Біган 6 лютого відвідає Пхеньян для зустрічей зі своїм колегою в КНДР Кім Хок Чолєм», – йдеться в офіційному повідомленні.

При цьому зауважується, що сторони проведуть переговори щодо «підготовки другого саміту за участю президента з головою Кімом», а також аби досягти подальшого прогресу в виконанні зобов'язань, досягнутих під час першого саміту в Сінгапурі.

Як уточнили в Держдепартаменті США, йдеться про «повну денуклеаризацію Північної Кореї, трансформацію відносин між США та КНДР, а також створення міцного миру на Корейському півострові».

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що зустріч Трампа і лідера КНДР може пройти в лютому у В'єтнамі. Раніше Кім Чен Ин назвав мету зустрічі з президентом США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: