Кандидат у президенти України Богословська виконала менш ніж чверть своїх депутатських обіцянок

Читать на русском

Інна Богословська йде на президентські вибори вдруге. Вона досить досвідчений політик, тричі була народним депутатом різних скликань, очолювала Державний комітет із питань регуляторної політики й була заступницею міністра юстиції. Зараз вона безпартійна й бере участь у президентських перегонах як самовисуванець. Пропонуємо подивитись, як Богословська виконувала свої обіцянки та що пропонує виборцям у президентській програмі.

Оскільки зараз Богословська не обіймає жодної державної посади, то наразі не входить до рейтингу відповідальності політиків «Слова і Діла». Але ми подивились, як вона виконувала обіцянки раніше (на дату звільнення з посади).

На рахунку Інни Богословської 11 зобов’язань, з яких 2 політик виконала, а 9 – провалила. Тобто вона реалізувала 18% з обіцяного. Якщо порівняти кількість виконаних обіцянок іншими кандидатами в президенти України, Богословська перебуває між Олександром Шевченком, який реалізував 19% обіцянок, та Віктором Бондарем, що виконав лише 14% запевнень.

До речі, однією з виконаних обіцянок Богословської стало запевнення, що вона не братиме участь у позачергових президентських виборах 2014 року.

Не впоралася політик із запевненням, що в парламенті за трибуною виступатиме лише російською мовою. Про це вона заявила в березні 2013 року, а вже у вересні не втрималася й виступила українською.

Ще раніше, в 2008 році, Богословська запевняла, що Партія регіонів проведе референдум щодо надання російській мові статусу другої державної, але плебісциту з цього приводу не було. Зрештою, відтоді минуло багато часу й відбулися бурхливі події, зокрема Євромайдан. До речі, пані Богословська однією з перших залишила лави «регіоналів».

У передвиборчій програмі кандидата в президенти України Богословської йдеться вже про віче українського народу та обіцянку про те, що вона як політик спиратиметься на активних громадян. Також кандидат у президенти обіцяє зруйнувати наявні корупційні системи.

Ще Богословська пообіцяла списання заборгованості за валютними кредитами громадян і надання безвідсоткових кредитів на освіту та медичні послуги. Також вона планує скасувати ПДВ і впровадити найнижчі податки в Європі.

Богословська виступає за відмову від будь-якої військово-політичної співпраці з Росією, а також обіцяє звільнення окупованих територій Донбасу та Криму.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, що кандидат у президенти Богословська задекларувала рояль і біткойни.

Передвиборчі програми всіх кандидатів у президенти України дивіться в нашому розділі «Вибори».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: