Стало відомо, скільки Україна виплатила боргів

Читать на русском
У січні платежі з обслуговування та погашення державного боргу склали 883,9 мільйонів доларів.

У січні платежі з обслуговування та погашення державного боргу склали 883,9 млн доларів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Національного банку.

Як скоротити держборг та чи потрібно створювати спеціальне агентство?У Мінфіні хочуть передати управління держборгом незалежному агентству, а уряд планує скоротити борги на 49 відсотків до 2020 року

З них 808,1 млн доларів - витрати на обслуговування і погашення по облігаціях внутрішньої державної позики (ОВДП). Ці витрати були частково компенсовані надходженнями від розміщення ОВДП, які склали 620,7 млн ​​доларів.

Чиста купівля валюти НБУ на міжбанку забезпечила поповнення міжнародних резервів на 136,1 млн доларів, які протягом місяця практично не змінилися і на 1 лютого склали 20 819,7 млн ​​доларів.

Крім того, на динаміку резервів впливала переоцінка фінансових інструментів (зміна ринкової вартості і курсу гривні до іноземних валют). Минулого місяця їх вартість збільшилася на 126,3 млн доларів (в еквіваленті).

«У цілому станом на 1 лютого 2018 року обсяг міжнародних резервів залишається на рівні п'ятирічного максимуму і покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов'язань та поточних операцій уряду і Національного банку», - наголошується в повідомленні.

Раніше в Мінфіні повідомили, що в поточному році Україна має виплатити зовнішнім кредиторам за рахунок погашення і обслуговування боргу 6,1 мільярда доларів.

Раніше держборг України знижувався протягом більшості місяців. Але через декілька великих кредитів, отриманих в кінці року, виріс на 3,5 млрд доларів, а за підсумками року - на 2 млрд доларів (2,6%).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: