Протести «жовтих жилетів» тривають: сотні арештованих

Читать на русском
У Бордо поліція розігнала невеликі групи протестувальників, які кидали феєрверки і пляшки, коли настала ніч.

Тисячі протестуючих «жовтих жилетів» повернулися на вулиці Франції, щоб продовжити протести проти політики президента Еммануїла Макрона, відбулись сутички з поліцією.

Про це пише AFP, передає Слово і Діло.

Поліція застосувала сльозогінний газ і водомет, щоб відтіснити протестувальників на площі Бастилії в Парижі, однієї з регулярних зон протесту, оскільки деякі демонстранти кидали каміння з будівельного майданчика.

Місцева префектура повідомила про 223 арешти в Парижі, в той час як, за оцінками міністерства внутрішніх справ, число учасників 11-го тижня протестів склало 69 000 по всій Франції в порівнянні з 84 000 в минулу суботу.

У Парижі та інших містах рух «жовтих жилетів» закликав протестуючих продовжувати мітингувати до пізньої ночі. Але поліція швидко розігнала кілька сотень демонстрантів на площі Републіки в столиці, використовуючи шумові гранати, а також сльозогінний газ і водомети.

Рейтинг довіри світових лідерів: скільки виборців від них відвернулосяРейтинг довіри до Петра Порошенка за чотири роки після виборів впав майже на 47%. У Трампа, Макрона, Мей, Меркель і Грібаускайте теж є проблеми, але не такого масштабу.

У Парижі за офіційними даними протестувало 4 тис демонстрантів, в той час як на попередніх вихідних їх було 7 тис.

За межами Парижа кілька тисяч протестувальників пройшли вулицями в Бордо і Тулузі - в двох містах, де підтримка руху була незмінно високою.

У Бордо поліція розігнала невеликі групи протестувальників, які кидали феєрверки і пляшки, коли настала ніч.

Нагадуємо, протести так званих жовтих жилетів, учасники яких спочатку виступали проти підвищення цін на бензин, почалися 17 листопада. Акції переросли в сутички з поліцією, погроми і підпали машин, магазинів, банків.

З початку акцій протестів «жовтих жилетів» у Франції суд виніс понад тисячу вироків у справах, пов'язаних із правопорушеннями учасниками мітингів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: