Аваков про передвиборчу кампанію: у нас уже дев'ять кримінальних проваджень

Читать на русском
Кримінальні провадження, відкриті у зв'язку з порушеннями під час передвиборчої кампанії, стосуються публікації реклами, сплаченої не з виборчого фонду, і нападів на кандидатів і спостерігачів.

Українські правоохоронці розслідують дев'ять кримінальних проваджень, пов'язаних із порушеннями під час передвиборчої президентської кампанії.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на брифінгу після з'їзду партії «Народний фронт» у Києві 2 лютого, повідомиляє Слово і Діло.

«У нас уже дев'ять кримінальних справ, а не адміністративних порушень, які, зокрема, стосуються публікації реклами не з виборчого фонду, в тому числі де йдеться про напади на кандидатів і спостерігачів», - заявив Аваков.

Вибори-2019: чому зараз не дають відкріпних талонів та як перевірити, чи є ви у списку виборцівЩоб мати змогу проголосувати не на своїй виборчій дільниці, потрібно зареєструватися на тимчасовому місці голосування. Зараз процедура займає 6 хвилин, а в березні можуть бути черги.

Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ України виділило експертів з кіберполіції, що працюють над превенцією можливих атак, які можуть вплинути на хід виборчої кампанії.

За словами Арсена Авакова, існує можливість внутрішнього або зовнішнього втручання в роботу сервера Центральної виборчої комісії.

Глава кіберполіції теж заявив, що хакери, підконтрольні Росії, нарощують зусилля зі зриву президентських виборів в Україні за допомогою кібератак на сервери ЦВК і персональні комп'ютери співробітників ЦВК.

Раніше стало відомо, що влада Російської Федерації додатково виділила своїм спецслужбам 350 мільйонів доларів для реалізації підривної діяльності на виборах в Україні в 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: