Бойовика «ДНР» з Горлівки засудили до 9,5 років

Читать на русском
За даними Генштабу, у березні 2015 року підозрюваний добровільно вступив на військову службу до бойовиків  ДНР

Бойовика терористичної організації «ДНР», уродженця та мешканця Горлівки (Донецька обл.) засуджено до 9,5 років позбавлення волі.

Як повідомили у прес-центрі Генштабу ЗСУ, відповідне рішення ухвалив Слов’янський міськсуд Донецької області, передає Слово і Діло.

«Учасника незаконного збройного формування визнано винним за ч. 1 ст. 258-3 КК (участь у терористичній організації) та ч.1 ст.263 КК (носіння, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу)», - йдеться у повідомленні.

За даними Генштабу, у березні 2015 року підозрюваний добровільно вступив на військову службу до бойовиків ДНР та був зарахований на посаду водія-механіка 1 роти 1 мотострілецького батальйону 3 бригади 1 армійського корпусу.

Як вказали в Генштабі, перебуваючи у складі бандформування, чоловік брав активну участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ в районі н.п.Зайцеве на Донеччині, де 9 березня був затриманий з автоматом Калашнікова АК-74, спорядженим набоями до нього.

Додамо, у районі операції Об'єднаних сил на Донбасі 1 лютого російські окупаційні війська п'ять разів порушили режим припинення вогню, зокрема двічі із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Нагадаємо, українська сторона СЦКК повідомила, що наприкінці січня російсько-окупаційні війська розгорнули у Луганській області сотню одиниць важкого озброєння.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: