У зоні ООС починають роботу підрозділи медичної евакуації

Читать на русском
В районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі розпочинає свою роботу експериментальний підрозділ медичної евакуації.

В районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі розпочинає свою роботу експериментальний підрозділ медичної евакуації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ООС на сторінці в Facebook.

Франція відправила на Донбас гуманітарний вантаж медичного призначенняГуманітарний вантаж медичного призначення на суму понад 2,1 мільйона гривень із Франції отримають військові та цивільні медичні установи Донецької та Луганської областей.

Як повідомляється, на базі військово-медичного закладу Збройних сил України вже сформовані перші екіпажі, забезпечені технікою та медичним обладнанням.

«Удосконалення системи передбачає відповідність стандартам НАТО й має на меті створення єдиного органу управління процесом медичної евакуації в бойових умовах», – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в ООН заявили, що більш ніж 2 мільйони жителів Донбасу не мають доступу до медицини. Крім того, менш ніж за рік подвоїлася кількість людей, що недоїдають. Водночас Всесвітня продовольча програма ООН завершує свою діяльність на сході України через відсутність фінансування з боку донорів.

Також повідомлялося, що країни-учасниці Організації Об'єднаних Націй мають активізувати виділення коштів на гуманітарну програму для жителів Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: