Німеччина анонсувала військову присутність у Чорному морі

Читать на русском
Бундесвер підтримує введення миротворчої місії в Україні й готовий забезпечити військову присутність військових кораблів, повідомили в Міноборони України.

Німеччина запевнила в готовності забезпечити військову присутність кораблів ВМС Бундесверу в Чорному морі.

Як пише «Слово і Діло», про це йшлося на зустрічі заступника міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолія Петренка з уповноваженим із питань Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії Федерального МЗС Німеччини Міхаелем Зільбертом і з парламентським держсекретарем Бундесверу Томасом Зільбергорном, ідеться в повідомленні Міноборони.

Десантний корабель США попрямував у Чорне мореНа борту американського десантного корабля Форт-Макгенрі перебувають близько 500 американських морпіхів.

«Під час зустрічі йшлося про перспективи введення миротворчої місії на сході України та розміщення в Чорному та Азовському морях спостерігачів ОБСЄ з метою недопущення ескалації збройного конфлікту та вжиті заходи й загальну стратегію звільнення незаконно заарештованих Російською Федерацією українських моряків, стан здоров'я яких останнім часом погіршився й викликає занепокоєння», – йдеться в повідомленні.

Сторони розглянули перспективи розширення військово-технічного співробітництва між двома країнами, нарощування військово-морських можливостей України. Придбання Міністерством оборони України повноважень із закупівель озброєння та військової техніки, іншого майна з імпорту, які відкривають для цього нові можливості.

Під час зустрічей наголошувалося на важливості подальшої підтримки України на шляху євроатлантичної інтеграції, зміцнення її партнерських відносин із ФРН та іншими членами Альянсу.

Підсумки зустрічей будуть використані для підготовки військово-політичного діалогу на рівні міністрів оборони України та ФРН під час Мюнхенської конференції з питань безпеки та надалі в Києві під час офіційного візиту.

Напередодні голови МЗС України, Данії та Чехії відвідали Маріуполь і Гнутове. Чиновники ЄС провели важливий оціночний візит до Приазов'я.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: