Кандидат у президенти Вілкул задекларував мільйони на рахунках і колекцію ікон

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує вивчати декларації офіційних претендентів на посаду президента України. На черзі кандидат від «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул.

За 2017 рік Вілкул задекларував 222,7 тисячі гривень зарплати, 593,5 тисячі гривень відсотків і 252,8 тисячі гривень на виконання депутатських повноважень. На банківських рахунках політика також були значні суми – 7,4 мільйона гривень і 4 мільйони доларів, а готівкою він зберігав 511 тисяч доларів, 310 тисяч євро та 300 тисяч гривень.

Із нерухомості Вілкул задекларував дві квартири: одна в оренді (в Києві), ще одна – інше право власності (в Дніпрі). Їздив народний депутат на автомобілі Chevrolet Express 2008 року випуску.

Крім того, станом на 2017 рік кандидат у президенти був власником колекції картин, колекції ікон, колекції антикварних документів, колекції книг, дев'яти пар годинників (Patek Philippe, Vacheron Constantin, A. Lange and Sohne, Breguet, Panerai, IWC, FP Journe, Parmigiani і Rolex) та п'яти ювелірних виробів (запонки, кільце, ланцюжок, браслет). На Вілкула також був зареєстрована одна торгова марка.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації Олександром Вілкулом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: