З'ясувалося, на скільки збільшилися зарплати українців за рік

Читать на русском
У грудні середня зарплата склала 10,5 тисяч гривень. Однак, в останній місяць року зарплати завжди збільшуються за рахунок різних виплат і знову падають у січні.

Середня зарплата в Україні в грудні сягнула 10 573 грн, що майже в три рази більше за рівень мінімальної зарплати.

Як інформує «Слово і Діло», у порівнянні з груднем минулого року середня зарплата збільшилася на 20,5%.

Як зростатиме середня зарплата в 2019 році?Гройсман вважає, що показник середньої заробітної плати в Україні в 2019 році складе близько 10,5 тисяч гривень, хоча за умови зростання економіки він може бути й вищим. Більше знають експерти.

Про це в понеділок, 28 січня, повідомляє прес-служба Держстату.

При цьому приріст реальної середньої зарплати з урахуванням інфляції склав 9,7% в рік.

За даними Держстату, найвища нарахована зарплата в грудні була в Києві - 16 546 грн, найнижча - в Чернігівській області (8005 грн). У більшості областей розмір зарплати знаходиться в межах від 8000 до 9000 грн.

Найвищу зарплату отримують у сфері «Фінансова і страхова діяльність» - 18 088 грн, найнижчу - «Охорона здоров'я і надання соціальної допомоги» (7340 грн) і «Тимчасове розміщення і організація харчування» (6801 грн).

Слід зазначити, що середня зарплата в грудні різко зростає завдяки різноманітним виплатам наприкінці року, після чого падає на початку року.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що середня зарплата у 2019 році прогнозується на рівні 10,5 тисяч гривень.

Нагадаємо, з 1 січня мінімальна зарплата в Україні зросла до 4173 грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: