«Укрзалізниця» пояснила, чому зросли ціни на чай

Читать на русском
У компанії стверджують, що ціна комплекту постільних речей і так нижча, ніж в інших країнах СНД.

Укрзалізниця прийняла рішення про підвищення цін на послуги в поїздах через подорожчання основних складових для забезпечення пасажирів.

Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу «Укрзалізниці» в четвер, 24 січня, передає «Слово і Діло».

«Укрзалізниця» запустить додаткові поїзди до 8 березняУкрзалізниця призначила перші шість додаткових поїздів на вихідні, пов'язані з Міжнародним жіночим днем 8 березня.

«Ціни на послуги для пасажирів переглянуто в зв'язку зі стрімким зростанням вартості складових для забезпечення пасажирів - матеріалів, палива, електроенергії, що впливає на собівартість послуг. Крім того, вартість послуги надання в користування комплекту постільних речей у вагонах, що належать АТ Укрзалізниця, нижча, ніж в країнах СНД», - йдеться в офіційній відповіді Укрзалізниці на запит видання.

Також компанія уточнила, що з 15 січня були введені в дію єдині ціни на низку основних послуг, що надаються пасажирам. Серед них - користування комплектом постільної білизни в поїздах, оплата за чай, каву та питну воду.

Комплект постільних речей у вагонах СВ всіх категорій поїздів відтепер коштує 60 гривень з ПДВ, а в купейних і плацкартних вагонах - 50 гривень з ПДВ. Також за результатами моніторингу вартості продукції встановлена ​​єдина ціна чаю, кави і питної води (0,5 л) - це 10 гривень з ПДВ.

Раніше повідомлялося, що Укрзалізниця майже вдвічі підняла вартість постільної білизни для пасажирів купейних і плацкартних вагонів.

Також стало відомо, що Укрзалізниці бракує коштів на закупівлю нових локомотивів. Для продовження контракту з General Electric потрібно підвищувати тарифи на вантажоперевезення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: