«Укрзалізниця» має намір підвищити тарифи на вантажоперевезення

Читать на русском
Компанія, посилаючись на дані Держстату, вказує, що з 2009 до 2018 року зростання індексу цін виробників випереджає зростання індексу тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом на 70 відсотків.

«Укрзалізниця» відкоригувала у фінплані на 2019 рік індексацію тарифів на вантажоперевезення в бік зниження, пропонуючи підвищити їх із 1 лютого на 14,2% замість раніше анонсованих 16,6%.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію компанії в понеділок, 21 січня.

Зростуть зарплати й тарифи: які зміни чекають на українців у 2019 роціНаступного року в українців зросте мінімалка, тарифи на опалення й вартість квитка на поїзд.

«Ми чесні з ринком і виконуємо обіцяне. Ініціюємо автоматичну індексацію тарифів на рівень індексу цін виробників промислової продукції. Зараз за фактом 2018 року йдемо з випередженням, індексуючи на прогнозний показник із подальшим коректуванням на факт», – цитується в повідомленні директор з економіки та фінансів Андрій Рязанцев.

«Укрзалізниця» відзначає, що показник 14,2% офіційно оприлюднений Державною службою статистики.

«Запропонована нами автоматична індексація тарифів – це фактично коригування до реальних економічних умов, в першу чергу, це витрати на підготовку тягового рухомого складу для потреб економіки. Без достатнього обсягу грошових коштів «Укрзалізниця» не може в повному обсязі готуватися до пікових перевезень, які традиційно припадають на другу половину року», – додав Рязанцев.

Компанія, посилаючись на дані Держстату, вказує, що з 2009 до 2018 року зростання індексу цін виробників випереджає зростання індексу тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом на 70%.

Раніше повідомлялося, що в українських поїздах подорожчали постільна білизна та чай.

Також нагадаємо, востаннє «Укрзалізниця» підвищувала тарифи на перевезення вантажів у жовтні 2017 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: