Донарахування в платіжках: заява «Нафтогазу»

Читать на русском
Регулятор ініціює позапланові перевірки операторів газорозподільних мереж і перевірку облгазів.

У разі наявності в платіжці за газ незрозумілих додаткових нарахувань споживачам необхідно написати скаргу до компанії газзбуту з вимогою перерахувати обсяги спожитого палива.

Про це заявили в прес-службі «Нафтогазу» в Facebook, передає Слово і Діло.

«Оператори ГРМ, приватні компанії, 70% яких належить одному відомому олігарху, ігнорують заборону Нацкомісії й продовжують незаконно донараховувати споживачам додаткові обсяги газу, застосовуючи коефіцієнт приведення до стандартних умов», – повідомили в компанії.

Вони відзначили, що регулятор ініціює позапланові перевірки операторів газорозподільних мереж і перевірку облгазів за «приведення до стандартних умов» для населення й намагається отримати дозвіл на ці перевірки в Державній регуляторній службі.

Прогноз Мінекономіки: як зростуть тарифи до 2021 рокуОприлюднений прогноз зростання економіки України, зокрема прогнози щодо ситуації з тарифами. Якщо коротко, то до 2021 року все подорожчає.

«Рекомендуємо споживачам платити лише за спожите за лічильником», – підкреслили в компанії.

Нагадаємо, в грудні в «Нафтогазі» вже повідомляли, що облгази й пов'язані з ними структури зі збуту газу нараховують споживачам штучну заборгованість, а потім чинять психологічний тиск, погрожуючи швидким відключенням.

Також голова НКРЕКП Оксана Кривенко повідомила, що Нацкомісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики, заборонила операторам газорозподільної системи проводити донарахування в платіжки за газ.

Як зростуть тарифи до 2021 року – за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: