Бойовики обстріляли дитсадок і житловий будинок у Чермалику – СЦКК

Читать на русском
Спостерігачі української сторони СЦКК, прибувши на місце обстрілу, з'ясували, що вночі бойовики з напряму Набережне здійснили обстріл зі стрілецької зброї населеного пункту Чермалик Волноваського району Донецької області.

Українська сторона Спільного центру з координації та контролю сторін повідомляє про обстріл незаконними збройними формуваннями будинків мирних жителів і дитячого садка селища Чермалик Донецької області вздовж лінії розмежування.

Про це йдеться в повідомленні штабу ООС на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 24 січняСитуація на сході країни на 24 січня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«22 січня 2019 року голова сільської ради селища Чермалик повідомив, що близько другої години ночі з боку тимчасово окупованої території з позицій збройних формувань Російської Федерації було здійснено обстріл їхнього селища», – повідомляє українська сторона СЦКК.

Спостерігачі української сторони СЦКК, прибувши на місце обстрілу, з'ясували, що вночі бойовики з напряму Набережне здійснили обстріл зі стрілецької зброї населеного пункту Чермалик Волноваського району Донецької області.

«Під час проведення фотофіксації були відзначені пошкодження будівлі функціонуючого дитячого садка «Сонечко» за адресою вул. Миру, буд. 21а. Зокрема, з ранку 22 січня завідуюча дитячим закладом виявила кульовий отвір у віконній рамі та внутрішній стіні ігрової кімнати. Спостерігачі СЦКК з'ясували, що пошкодження були нанесені кулею калібру 7,62 мм, яку знайшли на підлозі кімнати», - сказано в повідомленні.

Крім того, за інформацією СЦКК, у сусідньому житловому будинку №21, за повідомленнями господарів двох квартир, також були зафіксовані пошкодження віконного скла, рами вікна та підвіконня які виникли у результаті потрапляння кулі калібру 7,62 мм.

«На щастя, під час обстрілів окупантами дитячого садка і житлових будинків ніхто не постраждав. Факт і обставини обстрілу вищевказаного дитячого садка з боку найманців збройних формувань Російської Федерації знайшли своє підтвердження і в щоденному звіті СММ ОБСЄ, опублікованому 23.01.2019 року», - сказано в повідомленні СЦКК.

Раніше бойовики обстріляли українських саперів і газовиків.

Також нагадаємо, бойовики замінували територію біля селища Дружне.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: