Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Омелян пообіцяв, що потяг швидкого залізничного сполучення з аеропортом «Бориспіль» буде запущено до кінця листопада 2018 року

25 жовтня 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв, що потяг швидкого залізничного сполучення з аеропортом «Бориспіль» буде запущено до кінця листопада 2018 року. «І в випадку цього сьогодні реалізованого, майже реалізованого, до кінця листопада буде запущений», – заявив Омелян (відео:23:50).
Виконано
Сказано 25 жовтня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=delnS7ymlic
  • https://www.facebook.com/ivan.lyakh.1?ref=br_rs
  • https://www.facebook.com/ivan.lyakh.1?ref=br_rs
  • https://www.facebook.com/volodymyrgroysman/videos/337189017011931/

Результат

18 листопада 2018 року керівник правового департаменту в ДТЕК ВІЕ Іван Лях, на своїй сторінці в Facebook повідомив, що станція «Бориспіль – аеропорт» вже практично готова до запуску. Судячи з фотографії, роботи з накриття переходу між залізничною станцією і терміналом D все ще ведуться – на фото видно арки майбутнього переходу.

30 листопада 2018 року розпочинає роботу залізничний експрес з Києва до аеропорту «Бориспіль». Про це повідомив у Facebook прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Поїздка із залізничного вокзалу до «Борисполя» триває 35 хвилин. Напередодні на Центральному залізничному вокзалі з'явився розклад руху. Вартість проїзду – 80 гривень.