Протести в Афінах: десятки постраждалих, 7 затриманих

Читать на русском
За даними поліції, в протестах взяли участь 60 тисяч осіб, а до столиці приїхали понад 600 автобусів, переважно з півночі країни, що межує з Македонією.

Протести в Афінах проти угоди з Македонією про перейменування колишньої югославської республіки завершилися сутичками та арештами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Ekathimerini.

За даними поліції, в протестах взяли участь 60 тисяч осіб, а до столиці приїхали понад 600 автобусів, переважно з півночі країни, що межує з Македонією.

Групи людей в масках намагалися потрапити до монументу могили Невідомому солдату, відкритої парковки біля будівлі парламенту та до самої будівлі. Мітингувальники кидали в поліцейських різні предмети, коктейлі Молотова, фарбу й димові шашки. Поліцейські у відповідь застосували сльозогінний газ.

Правоохоронці повідомили, що в сутичках постраждали 25 поліцейських, двоє з яких отримали опіки, а решта травмовані. Поліція стверджує, що семеро осіб були арештовані на площі Синтагма.

Крім поліцейських, чотири особи були ушпиталені через проблеми з диханням після розпилення газу. Серед постраждалих – чотири фотографи, один із них ущпиталений. За даними поліції, в протестах взяли участь 60 тисяч осіб, а до столиці приїхали понад 600 автобусів, переважно з півночі країни, що межує з Македонією.

Ситуація навколо назви цієї колишньої югославської республіки перешкоджала зближенню Македонії з ЄС і НАТО, оскільки проти назви Республіка Македонія виступала Греція, одна з областей якої також називається Македонією. В силу цього після розпаду Соціалістичної Федеративної Республіки Югославія Македонія була прийнята до ООН під назвою Колишня Югославська Республіка Македонія, а на грецьких картах вона називалася Скопія – за назвою столиці країни Скоп'є.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: