Уряд Македонії почав вносити поправки до Конституції країни

Читать на русском
Влада Республіки Македонія запустила процес внесення поправок до Конституції країни. З такою заявою виступив прес-секретар уряду Мілє Бошняковскій.

Влада Республіки Македонія запустила процес внесення поправок до Конституції країни.

Як пише «Слово і Діло», з такою заявою виступив прес-секретар уряду Мілє Бошняковскій.

За його словами, документ уже скерований до Зборів. Очікується, що 9 жовтня депутати почнуть роботу з ним. В першу чергу зміни торкнуться додавання прикметника «Північна» в назві республіки, а також перерахування державних правових традицій.

30 вересня в колишній югославській республіці відбувся референдум про її перейменування на Республіку Північна Македонія, за підсумками якого явка виборців склала 36,91%. Для того щоб плебісцит був визнаний таким, що відбувся, необхідно подолати поріг в 50%.

Незважаючи на низьку явку виборців, яка не дозволила визнати плебісцит таким, що відбувся, Вашингтон, ЄС і НАТО привітали підсумки голосування.

Нагадаємо, на голосування було винесене наступне запитання: «Чи виступаєте ви за членство в Євросоюзі й НАТО, приймаючи угоду між Республікою Македонією та Грецькою Республікою?».

У межах підписаної угоди з Грецією Македонія погодилася змінити свою назву на Республіку Північна Македонія, в той час як Греція погодилася зняти своє давнє вето щодо інтеграції Македонії в НАТО та ЄС.

Греків не влаштовує назва Республіка Македонія, оскільки вона відповідає назві грецької області Македонія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: