Карта ООС: ситуація на сході України на 20 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 20 січня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Кількість обстрілів противником наших оборонних позицій на лінії зіткнення зросла більше ніж на третину. Також противник один раз застосував заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 16 випадків ведення вогню по позиціях українських військ. У тому числі противник 1 раз застосовував заборонений міномет калібру 120 мм.

У випадках, коли необхідно було придушити ворожу активність, захисники України застосовували у відповідь чергові вогневі засоби.

Минулої доби, внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.

Напрямки:

Луганський напрямок

Минулої доби відбулося 3 прицільних ворожих обстріли.

Російсько-окупаційні війська вкотре вдалися до провокацій поблизу Станиці Луганської.

Зокрема, по обладнаних тут позиціях Об’єднаних сил з 13:05 протягом 10 хвилин вели вогонь зі стрілецької зброї, а з 19:10 до 19:15 – з кулемету великого калібру.

Крім того, після 16:30 відбувся півгодинний обстріл українських опорних пунктів в районі хутора Вільного, під час якого противник вів вогонь з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Донецький напрямок

Ворог порушив режим тиші 13 разів.

Тут обстріли розпочалися після полудня, коли біля населеного пункту Піски ворог використав ручний протитанковий гранатомет, і тривали до пізнього вечора.

Найбільше – три обстріли – зафіксовано неподалік Павлополя, де окупанти застосовували ручні та станкові протитанкові гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

По два рази російсько-окупаційні війська відкривали вогонь по українських військовослужбовцях, які виконують бойові завдання в районах Широкиного, Мар’їнки, Лебединського та Водяного. Один раз під обстріл потрапили наші оборонці Красногорівки.

В усіх випадках противник з різною інтенсивністю використовував гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю, а біля Водяного – ще й випустив 4 міни 120-го калібру.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 20 січня

Від початку доби станом на 11:00 відбувся 1 обстріл.

Вночі ворог з автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстріляв наші позиції в районі населеного пункту Гнутове.

Станом на зараз втрат у лавах Об’єднаних силах немає, ситуація на лінії зіткнення повністю контрольована українськими військовими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: