У школах одного з сіл Одеської області ввели карантин

Читать на русском
Кір - інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто при чханні, кашлі або розмові хворого.

У селі Шевченкове Одеської області через спалах кору ввели карантин у школах і дитсадках.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Кілійської ОТГ Павло Бойченко, передає «Слово і Діло».

«З понеділка (21 січня) в навчальних закладах с. Шевченкове та дитячому садку карантин! Що стосується інших шкіл громади в 09.00 в понеділок буде прийнято рішення виконкомому», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за станом на 19 січня в селі на кір захворіли 14 дітей.

Кір - інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити в повітрі і на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. Захворювання на кір може призвести до тяжких ускладнень: пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку - енцефаліту, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті. Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору - вакцинація. Діти і дорослі, які не отримали профілактичні щеплення, знаходяться в зоні ризику.

Станом на 3 січня 2019 року в Україні було зафіксовано 2 тис. 305 осіб, хворих на кір. Серед них 966 дорослих та 1 тис. 339 дітей. Також у МОЗ повідомляли про те, що в 2018 році на кір захворіла 54 тис. 481 осіб (20 тис. 204 дорослих та 34 тис. 277 дітей).

Раніше в МОЗ розповіли, хто найчастіше хворіє на кір в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: