В Україні смертність перевищує народжуваність майже вдвічі

Читать на русском
За даними Держстату, чисельність населення України перевищує 42 млн осіб. Протягом січня-листопада 2018 року чисельність населення скоротилася на 208,8 тис. чоловік.

В Україні зберігається суттєве перевищення рівня смертності над показником народжуваності.

Про це повідомляється Слово і Діло з посиланням на Державну службу статистики.

Повідомляється, що станом на 1 грудня 2018 року перевищення числа померлих над числом народжених становило: на 100 померлих - 58 народжених.

Відзначимо, чисельність населення України на цю дату становила 42 млн 177,6 тисяч осіб. Протягом січня-листопада 2018 року чисельність населення скоротилася на 208,8 тис. чоловік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в грудні 2019 році проведуть пробний перепис населення в Оболонському районі Києва і Бородянському районі Київської області.

Чому влада не наважується провести перепис населення?Кабінет міністрів ухвалив рішення про проведення пробного перепису населення в Україні в 2019 році. Про те, чому так затягнули з рішенням, міркували експерти.

Передбачається, що пробний перепис дозволить відпрацювати методи проведення всеукраїнського перепису, оновити інструменти його проведення. Зокрема, буде протестовано використання планшетів і ноутбуків під час перепису.

Зазначимо, всеукраїнський перепис заплановано на 2020 рік.

Як відомо, єдиний перепис населення незалежної України відбувся у грудні 2001 року. Згідно з його результатами, у країні було 48,457 млн жителів. Новий перепис спочатку планували провести 2012 року, але переносили його тричі: на 2013-й, 2016-й і 2020 роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: