У Гройсмана вирішили осучаснити перепис населення України

Читать на русском
Перепис населення України в 2020 році може вперше пройти з використанням електронних пристроїв.

Перепис населення України в 2020 році може вперше пройти з використанням електронних пристроїв.

Як пише «Слово і Діло» з посиланням на РБК.

Україна витратить понад 2 мільярди на перепис населенняМіністерство фінансів оцінює вартість здійснення заходів, пов'язаних з підготовкою до проведення Всеукраїнського перепису населення, в 2,2 мільярдів гривень.

Зазначимо, згідно із законом про всеукраїнський перепис населення, під час збору даних у громадян з'ясовуватимуть інформацію про вік, сімейний стан, громадянство та етнічне походження, освіту, джерела доходу, зайнятість і житлові умови.

Щодо безпосереднього збору даних, то, на думку директора Інституту демографії і соціальних досліджень НАН України Елли Лібанової, вперше ті, хто опитуватимуть, прийдуть не з паперовими бланками та анкетами, а з електронними пристроями. Або ж населення зможе реєструватися онлайн.

«Пробний перепис (у грудні 2019 року – ред.) має дати відповідь на запитання: чи готове населення до такої роботи, чи готові переписувачі до такої роботи, що потрібно зробити, щоб ці методи запрацювали в Україні до 2020 року?», – говорить Лібанова.

Нагадаємо, в 2019 році проведуть пробний перепис населення. Пілотний проект проводитиметься в Оболонському районі Києва та Бородянському районі Київської області.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко дав ексклюзивне інтерв'ю «Слову і Ділу».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: