Стало відомо, наскільки подорожчають квитки

Читать на русском
Укрзалізниця у 2019 році планує підвищити тарифи на вантажні та пасажирські перевезення. Індексація буде з квітня та з жовтня.

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» в 2019 році планує підвищити тарифи на вантажні та пасажирські перевезення в Україні.

Як пише «Слоов і Діло», про це йдеться в пояснювальній записці до консолідованого проекту фінансового плану «Укрзалізниці» на 2019 рік.

Згідно з документом, у 2019 році передбачається індексація тарифів на перевезення пасажирів у межах України з 1 квітня на 12% і з 1 жовтня на 12%, у середньому за рік підвищення тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні становитиме 12,4%.

При цьому, проектом консолідованого фінансового плану «Укрзалізниці» на 2019 рік індексацію тарифів на перевезення пасажирів у приміському сполученні не передбачено.

Також, із 1 квітня заплановано підвищення тарифів на перевезення пасажирів, багажу та вантажобагажу залізничним транспортом у міжнародному сполученні в середньому на 13-21% залежно від категорії поїзда та типу вагона. Загалом, «Укрзалізниця» планує перевезти 201 млн пасажирів, що більше очікуваного результату 2018 року на 0,5% і менше плану на 2018 рік на 0,2%.

Раніше Омелян анонсував запуск поїзда Китай-Україна-ЄС.

Також на новорічні свята призначили майже 30 додаткових поїздів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: