Порошенко підписав указ щодо таємних закупівель для військових

Читать на русском
Глава держави ввів у дію секретне рішення РНБО про оборонне замовлення на 2019, 2020 і 2021 роки.

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2019, 2020 і 2021 роки», яке додається «таємно».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в указі Президента №10/2019 від 16 січня.

Що Порошенко обіцяє зробити в 2019 роціПрезидент Петро Порошенко дав на наступний рік лише п'ять обіцянок. Запевнив, зокрема, що не братиме участь у парламентських виборах.

Відповідне рішення РНБО ухвалила 26 грудня 2018 року. Контроль за виконанням рішення глава держави поклав на секретаря РНБО Олександра Турчинова. Цей указ набуває чинності з дня його опублікування.

Раніше повідомлялося, що Порошенко розповів про закуплене в партнерів озброєння. Україна два з половиною роки не могла закуповувати зброю за кордоном через ембарго, стверджує президент.

Нагадаємо, в листопаді журналіст Юрій Бутусов повідомив, що Україна уклала угоду про закупівлю в Туреччині одного комплексу безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 на суму 69 мільйонів доларів. У контракт включено шість ударних дронів, дві станції управління та 200 керованих ракет. Угода нібито була підписана на початку листопада 2018 року, коли Порошенко відвідав із візитом Туреччину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: