Поліція вже зафіксувала десятки порушень виборчого законодавства

Читать на русском
З початку передвиборчої кампанії 31 грудня 2018 року поліція вже зафіксувала 47 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

З початку передвиборчої кампанії 31 грудня 2018 року поліція вже зафіксувала 47 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на речника Нацполіції Ярослава Тракала в Facebook.

Сотні спостерігачів ОБСЄ простежать за президентськими виборами в УкраїніУ Міністерстві внутрішніх справ України обіцяють сприяти роботі спостерігачів на цьогорічних виборах президента.

За його словами, більшість порушень стосується відсутності на агітаційній продукції інформації, передбаченої законодавством: відомостей про установу, що здійснила друк, наклад тощо.

Відтак, ці факти кваліфікуватимуться за статтею 212-13 Кодексу України про адмінправопорушення (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, наклад, інформацію про осіб, відповідальних за випуск).

Зазначається, що після встановлення власників такої реклами та осіб, відповідальних за її випуск, на них будуть складені адмінматеріали й скеровані до суду.

Раніше повідомлялося, що Національна поліція України та Генеральна прокуратура України скерували до суду 75 обвинувальних актів за фактом правопорушень під час місцевих виборів 2015 року та перших виборів до ОТГ.

Нагадаємо, в МВС створили спеціальну робочу групу для ефективної співпраці та гарантування публічної безпеки під час виборчого процесу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: