ГПУ повідомила екс-голові Міноборони про підозру

Читать на русском
Генеральна прокуратура України оголосила екс-міністру оборони Дмитру Саламатіну про підозру в участі у злочинній організації екс-президента Віктора Януковича.

Генеральна прокуратура України оголосила екс-міністру оборони Дмитру Саламатіну про підозру в участі у злочинній організації екс-президента Віктора Януковича, заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах і державній зраді.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Департаментом міжнародно-правової співпраці ГПУ оголошено про підозру колишньому міністру оборони України Саламатіна Д.А. про участь у складі злочинної організації В. Януковича, заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем та вчинення державної зради в інтересах Російської Федерації, підрив обороноздатності, державній та економічній безпеці України шляхом здійснення навмисних дій, спрямованих на витіснення України з світових ринків зброї на користь РФ», - написав він.

Згідно з даними ГПУ, умисні дії Саламатіна зі зриву контрактів між державним підприємством «Харківське конструкторське бюро машинобудування імені О.О. Морозова», державним підприємством «Антонов», державним підприємством «СЗТФ «Прогрес» і Міноборони Республіки Ірак на поставку, обслуговування і ремонт військової техніки причому Україні збитків на суму в 560 млн доларів.

Нагадуємо, Дмитро Саламатін очолював Міністерство оборони України в 2012 році. 8 лютого 2012 року його замінив на цій посаді Михайла Єжеля, і займав його до відставки Кабміну 24 грудня 2012 року. 25 грудня 2012 року Саламатін був призначений радником Віктора Януковича.

Раніше ГПУ повернула в САП на доопрацювання подання на Дубневича.

Також відзначимо, САП направила до суду справу про хабар прокурору ГПУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: