Мінфін назвав курс долара на найближчі три роки

Читать на русском
Минулого року долар в Україні, в середньому, коштував 27,5 гривень, а цьогоріч очікується зростання до 28,2.

У найближчі три роки середня вартість долара зросте майже на три гривні.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані Макроекономічного огляду і прогнозу Міністерства фінансів за січень.

На межі стабільності: яким буде курс гривні в 2019 роціЯк поводитиметься гривня в 2019 році? На які основні обставини слід зважати пересічним українцям, дізнавався Олександр Радчук.

«Обмінний курс у гривнях до долара США (в середньому за період) у 2019 році складе 28,2, в 2020 році - 29,7, у 2021 році - 30,4», - йдеться в огляді.

Згідно з документом, у минулому році долар в Україні, в середньому, коштував 27,5 грн.

В огляді також повідомляється, що в 2019 році зростання економіки може сповільнитися до менш як 3%.

«Ключові макроекономічні ризики для негативного сценарію в 2019 році - це зростання напруги на сході України, подальше ускладнення доступу країн до міжнародних ринків капіталу, глобальне зниження «апетитів інвесторів до ризику», зниження цін на ринках металів і агропродукції, уповільнення темпів економічного зростання країн ЄС», - йдеться в огляді.

Ці чинники збільшують ймовірність недосягнення прогнозованого економічного зростання на цей рік у 3%, відзначили в Мінфіні.

«В результаті, в 2019 році існує велика ймовірність відхилення від офіційного прогнозу в бік зниження, ніж підвищення», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, українська гривня виявилася однією з найбільш недооцінених валют у світі в рейтингу Big Mac. За індексом Біг-Мака долар повинен коштувати 9,7 гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: