Міносвіти скасувало ЗНО для дев'ятикласників

Читать на русском
Міносвіти перенесло запровадження зовнішнього оцінювання для дев'ятих класів у зв'язку з численними зверненнями учнів та їхніх батьків.

Міносвіти перенесло запровадження зовнішнього оцінювання для дев'ятих класів у зв'язку з численними зверненнями учнів та їхніх батьків.

Про це в четвер, 10 січня, повідомляє прес-служба міністерства, передає «Слово і Діло».

Що зміниться для абітурієнтів у 2019 роціЗ цього року вступна кампанія буде коротшою, Міносвіти запровадило механізм першочергового зарахування й змінило прохідні бали.

Відзначається, що в цьому році, як і в попередні роки, випускники дев'ятих класів здаватимуть підсумкову державну атестацію в письмовій формі.

«У 2019 році державну підсумкову атестацію за технологією ЗНО складатимуть лише учні 11 класів, а також студенти вищих навчальних закладів (коледжі та технікуми) і професійної освіти, які в цьому році завершують здобуття повної загальної середньої освіти. Учні дев'ятих класів, як і в попередні роки, будуть здавати ДПА в письмовій формі (НЕ в формі ЗНО)», - сказано в повідомленні міністерства.

У Міносвіти також повідомили, що перехід на зовнішнє оцінювання для дев'ятикласників може відбутися до початку реформи старшої школи за програмою «Нова українська школа», яка, в свою чергу, запланована не раніше 2026-2027 навчального року. Таким чином, дев'ятикласники почнуть здавати підсумкову атестацію за технологією зовнішнього оцінювання не раніше, ніж через сім - вісім років.

Для випускників 11 класів результати зовнішнього оцінювання будуть зараховуватися як оцінки підсумкової атестації з української мови, математики або історії України, а також із предмету, який випускник обрав для тестування самостійно.

Нагадаємо, 8 січня в Україні розпочалася реєстрація на пробне ЗНО.

Також відзначимо, Міносвіти змінило умови вступу до вишів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: