Пенс розкрив деталі майбутнього звернення Трампа до нації

Читать на русском
Віце-президент США Майк Пенс розкрив деталі майбутнього звернення президента країни Дональда Трампа до нації.

Віце-президент США Майк Пенс розкрив деталі майбутнього звернення президента країни Дональда Трампа до нації.

Як зазначив Пенс в інтерв'ю CBS, американський лідер хоче розповісти про гуманітарну кризу на південному кордоні США, в зв'язку з якою за останні кілька місяців понад 60 тис. осіб намагалися нелегально проникнути в країну, пише «Слово і Діло».

У США оцінили втрати економіки від урядового «шатдауна»Часткове закриття уряду призведе до скорочення ВВП США приблизно на 0,1 відсотка кожні два тижні.

При цьому віце-президент не уточнив, чи буде Трамп оголошувати про запровадження надзвичайного стану в країні.

22 грудня уряд Сполучених Штатів частково призупинив роботу - зокрема, Держдеп, мін'юст, міністерство внутрішньої безпеки, Мінтранс і деякі інші. Сенатори так і не затвердили проект резолюції про чергове тимчасове продовження роботи кабміну до 8 лютого 2019 року.

Законодавці не змогли домовитися про ухвалення бюджету для низки федеральних відомств через розбіжності з будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Трамп, своєю чергою, заявив, що, поки не отримає в бюджеті рядок «на стіну», низка установ уряду залишаться закритими.

Будівництво стіни на кордоні з Мексикою - одна з передвиборних обіцянок Трампа. Він регулярно вказує на необхідність реалізації цього проекту. На думку глави Білого дому, це допоможе вирішити проблему нелегальної міграції з сусідньої держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: