Канада дасть Україні мільйони на боротьбу з пропагандою

Читать на русском
Канада виділить пакет допомоги для підтримки уряду України, громадянського суспільства і незалежних медіа в протидії дезінформації.

Канада виділить Україні майже 2,5 млн доларів для підтримки боротьби з дезінформацією і пропагандою під час виборів в 2019 році.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба канадського Міністерства закордонних справ.

Канада відправить моніторингову місію на вибори. Все буде по-чесному?Канада вирішила наступного року відправити на вибори в Україну велику моніторингову місію. Про те, чи допоможе це зробити виборчий процес більш прозорим, поговорили з експертами.

Зазначено, що дана фінансова допомога закладена в пакет допомоги в 24 млн доларів, про яку Канада оголосила раніше.

«Канада виділить пакет допомоги для підтримки уряду України, громадянського суспільства і незалежних медіа в протидії російській дезінформації напередодні виборів 2019 року», - йдеться в заяві канадського МЗС.

За даними відомства, фінансова допомога надається у відповідь на дезінформацію РФ, яка покликана вплинути на результати президентських і парламентських виборів в Україні в 2019 році.

«Частина цієї допомоги буде стосуватися неконтрольованих урядом районів і буде полягати в заохоченні їх до використання свого демократичного права голосу», - пояснили в МЗС.

Раніше стало відомо, що Канада виділить до 24 мільйонів доларів на організацію моніторингу за українськими виборами, поліпшення управління в країні і досягнення гендерної рівності.

Також повідомлялося, що влада Канади вирішила відправити велику моніторингову місію в Україну в 2019 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: