Порошенко схвалив закон про трирічне бюджетне планування

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підписав закон, який створює правову основу для впровадження середньострокового бюджетного планування.

Президент Петро Порошенко підписав законопроект №8044 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (про правову основу для впровадження середньострокового бюджетного планування)».

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на дані на сайті парламенту.

Останній етап проходження документа – повернутий із підписом від президента.

Так, закон створює правову основу для впровадження середньострокового бюджетного планування.

Зокрема, передбачається ввести складання Бюджетної декларації як документа стратегічного держпланування, який визначатиме основні принципи бюджетної політики на середньостроковий період – замість Основних напрямів бюджетної політики на плановий рік і Прогнозу Державного бюджету на наступні за плановим два бюджетні періоди, які скасовуються.

Нагадаємо, 21 грудня закон підписав спікер парламенту Андрій Парубій, хоча голова ВР анонсував, що підпише його 19 грудня.

До цього Рада розблокувала підписання законопроекту №8044 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (про правову основу для впровадження середньострокового бюджетного планування)».

Як повідомлялося, парламент ухвалив у другому читанні впровадження трирічного бюджетного планування 6 грудня.

У Міністерстві фінансів, коментуючи ухвалення закону, пояснили, що тепер усі міністерства та держустанови зможуть планувати реформи, розуміючи свої бюджетні можливості на довгу перспективу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: