Гройсман провалив обіцянку про те, що чотири блоки ТЕС переобладнають під газове вугілля

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провалив обіцянку про те, що до кінця 2018 року чотири блоки ТЕС переобладнають під газове вугілля.

Таку обіцянку він дав 31 серпня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Українське вугілля марки А (антрацит) сьогодні знаходиться під окупацією на українському Донбасі. Маємо все зробити для того, щоб відмовитися від антрациту й максимально нарощувати видобуток вугілля марки Г. Ще кілька років тому ми споживали в загальному балансі 9 мільонів тонн антрацитового вугілля. Сьогодні – 4,3 мільйона. Тобто зменшили споживання вдвічі.

Цього року ще 4 енергоблоки переведемо на групу Г. Завдання – більше нових лав, видобуток вітчизняного вугілля для всіх потреб енергетичного комплексу – це наша стратегія», – заявив Гройсман під час візиту на одну з шахт Павлограда.

Як повідомили нам у Міненергетики, в 2018 році були виконані роботи з переведення на газову групу вугілля одного енергоблоку Трипільської ТЕС, одного енергоблоку Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» та одного енергоблоку Придніпровської ТЕС ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго» (на енергоблоках виконуються пусконалагоджувальні роботи).

Також виконуються роботи з переведення одного енергоблоку Придніпровської ТЕС ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго» (термін завершення попередньо запланований на березень 2019 року) та на двох енергоблоках Трипільської ТЕС ПАТ «Центренерго» (термін завершення – квітень і липень 2019 року).

Оскільки ще жоден з енергоблоків не розпочав повноцінну роботу після переведення з антрациту на газове вугілля, а також були порушені терміни виконання обіцянки прем'єра, вона отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Гройсман дав 589 обіцянок, з яких 295 виконав, а 125 – провалив.

Раніше ми писали, що Насалик провалив обіцянку скоротити використання антрацитового вугілля до 3 мільйонів тонн.

Також ми повідомляли, що Гройсман не виконав запевнення, що держбюджет на 2018 рік буде виконаний за доходами та видатками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: