Сніг у Києві: «Київавтодор» показав, як прибирають дороги

Читать на русском
Київавтодор проводить випробування 2 мобільних снігоплавильних установок. Вони використовують пальники, що працюють у безпосередньому контакті зі снігом і переплавляють його.

У Києві у вівторок, 8 січня, чергують 384 одиниці снігоприбиральної та допоміжної техніки, а також 65 бригад із ручного прибирання підприємств «Київавтодору».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє придбати перші в Україні снігоплавильні комплекси взимку 2018 рокуСказано 28 вересня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Враховуючи мінусову температуру й велику вологість повітря, дорожники постійно слідкують за станом дорожнього покриття, а малогабаритна спецтехніка та бригади з ручного прибирання задіяні до роботи на тротуарах, зупинках громадського транспорту, пішохідних зонах, які обслуговують підприємства корпорації.

Щоб не допустити ожеледиці на дорогах міста і забезпечити безпечне пересування киян та гостей столиці, підприємствами «Київавтодору» протягом 5-8 січня було витрачено 3845 тонн солі та 4481 тонна піщано-соляної суміші.

Загалом, від початку зимового періоду автодорівцями вивезено з вулично-дорожньої мережі 32896 тонн снігу.

Крім того, в «Київавтодорі» повідомили, що проводиться випробна експлуатація 2 мобільних снігоплавильних установок та навчання персоналу. Ці установки були закуплені наприкінці 2018 року. Принцип роботи установок полягає у використанні пальників, які працюють у безпосередньому контакті зі снігом і переплавляють його.

Раніше стало відомо, що на Україну насуваються сильні снігопади.

Як повідомлялося, в Запорізькій області через негоду перекрили дороги.

«Слово і Діло» писало, як мери готуються до холодів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: