Карта ООС: ситуація на сході України на 7 січня

Читать на русском

Як і у попередні дні, минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил тривали бойові дії низької інтенсивності.

Водночас, за даними нашої розвідки, 6 січня один окупант зі складу російсько-окупаційних військ загинув та один отримав поранення.

Луганський напрямок

Рівно о 20:00 вечора противник відкрив вогонь з автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру в бік українських позицій біля н.п. Хутір Вільний.

Обстріл вівся зі сторони с. Золоте 5 і тривав рівно півгодини.

Вогневий вплив був доволі інтенсивним, і ніс пряму загрозу життю наших військовослужбовців, тож підрозділи Об’єднаних сил, які обороняють Хутір Вільний відкрили вогонь у відповідь, застосувавши штатну піхотну зброю.

Цей вечірній обстріл з боку противника став єдиним фактом порушення перемир’я на Луганському напрямку – решта доби там минула спокійно.

Донецький напрямок

Саме тут вчора противник влаштував більшість, а саме чотири вогневі провокації.

Усі обстріли сталися вже після настання сутінок.

Перший факт порушення ворогом перемир’я зафіксовано о 19:55 на підступах до с. Гнутове. Тоді противник відкрив щільний вогонь з піхотної зброї, включно з ручними та автоматичними гранатометами. Обстріл вівся зі сторони окупованого селища Пікузи, і тривав півгодини.

Військовослужбовці Збройних Сил України відповіли окупанту влучним вогнем з піхотного озброєння, без застосування великих калібрів. Це змусило противника знизити вогневий вплив та згодом припинити обстріл.

Однак вже через годину ворог влаштував чергову збройну провокацію, цього разу в районі Новомихайлівки.

Так, з 20:50 до 21:30 фіксувалися ворожі постріли з гранатометів РПГ та ГП-25, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Цього разу ворог також отримав адекватну відповідь від українських військовослужбовців, які, аби вгамувати противника відкрили щільний вогонь з аналогічної зброї.

Дотримуючи тактики постійного перенесення вогневого впливу на інші рубежі, російсько-окупаційні війська, вже через декілька хвилин влаштували черговий обстріл, вже біля Мар’їнки. Там також лунали ворожі постріли з піхотної зброї та підствольних гранатометів.

Завершилися вчорашні бойові дії на Сході України ворожим кулеметним обстрілом позицій Об’єднаних сил, обладнаних неподалік Красногорівки. Цей обстріл розпочався о 21:40 і тривав близько двадцяти хвилин. Тоді російсько-окупаційні війська не застосовували гранатомети, а обмежились пострілами зі стрілецького озброєння та кулеметів великого калібру. Обстріл був прицільним, разом з тим не ніс прямої загрози українським захисникам, то ж зазначена провокація противника залишилася без відповіді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: