У РЦП відреагували на підписання томосу

Читать на русском
Підписаний Варфоломієм документ Москва назвала простим папером, що не має канонічної сили.

Російська православна церква підписаний Вселенським патріархом Варфоломієм Томос про надання автокефалії ПЦУ назвала «простим папером».

Про це голова синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда написав в своєму офіційному Telegram-каналі 5 січня, передає «Слово і Діло».

Порошенко прокоментував підписання томосу для ПЦУПрезидент України Петро Порошенко подякував українцям по всьому світу, які молились за постання Православної Церкви України.

Православних християн він закликав не забувати, що «головною темою для них зараз є свято Різдва».

«Як би не намагалися деякі українські політики за допомогою стамбульського патріарха вкрасти Різдво у мільйонів вірних в Україні - воно все одно настане», - сказав представник РПЦ.

Легойда наголосив, що Томос «не володіє канонічною силою», оскільки, як стверджує РПЦ, був підписаний «в порушенні канонів». Томос він назвав «папером, що є результатом невгамовних політичних і особистих амбіцій».

Нагадаємо, що російський президент Володимир Путін звинуватив Варфоломія в корумпованості в ході своєї прес-конференції.

Пізніше Варфоломій сказав, що з Порошенка взяв за автокефалію для української церкви не гроші, а цукерки і шоколад.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: