У Харкові затримали начальника управління праці та соцзахисту

Читать на русском
У прокуратурі зазначають, що законодавством за допуск до роботи співробітника без трудового договору зараз передбачений штраф в сумі понад 100 тис. грн.

Начальника управління праці та соціального захисту населення адміністрації одного з районів Харківської міської ради викрили в отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області, передає «Слово і Діло».

«За даними слідства, 54-річний чиновник отримав від місцевого підприємця 60 тисяч гривень. В обмін на таку суму чиновник обіцяв «закрити очі» на те, що у бізнесмена працює неоформлений працівник», – ідеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що законодавством за допуск до роботи працівника без трудового договору зараз передбачений штраф в сумі понад 100 тис. грн.

Повідомляється, що половину суми підприємець передав начальнику управління в кінці грудня минулого року. Чиновника затримали у четвер, 3 січня, у власному кабінеті під час отримання другого траншу в розмірі 30 тис. грн. Наразі ведеться досудове слідство по ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище). Чиновнику загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Раніше співробітник «Полтавагазвидобування» попався на хабарі.

Також нагадаємо, у Вінницькій області депутата спіймали на вимаганні хабара.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: