Супрун розповіла, чому її викликають до суду

Читать на русском
Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що юристи Міністерства охорони здоров'я України щотижня по 20 разів знаходяться в судах.

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що юристи Міністерства охорони здоров'я України щотижня по 20 разів знаходяться в судах.

Про це Супрун сказала на брифінгу у Львові, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Супрун звинуватила керівництво двох медичних вишів у саботажіУляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я України, звинуватила керівництво Одеського національного медичного університету та Національного медичного університету імені Богомольця в саботажі і зриві навчального процесу.

За її словами, «юридичний департамент МОЗ щотижня по 20 разів знаходиться в судах по справах, які подають звільнені за корупцію керівники лікарень, ректори медуніверситетів, а також, як в даному випадку, депутати».

Зокрема, в останній раз, за словами Супрун, її викликали до Печерського райсуду Києва через заяву народного депутата Сергія Власенка та Рахункової палати.

«Вчора під вечір, десь о 17 годині прийшли два листи, в яких були п'ять викликів в Печерський суд за скоєні мною адміністративних правопорушень. Вони були подані депутатом у зв'язку з тим, що в міністерстві нібито вчасно не відповіли на його запити», - розповіла Супрун.

Також вона зазначила, що на чотирьох із заяв була дата 4 грудня, на одному - 19 грудня.

Як повідомлялося, Уляна Супрун отримала 5 повісток у Печерський суд на 3 січня 2019 року на розгляд справ про адмінправопорушення.

Раніше Супрун заявила, що її викликали на допит в Генеральну прокуратуру України.

Вона пояснила, що МОЗ розірвав контракт з Запорожаном за зловживання на посаді і не раз направляв заяви в міліцію з розгляду систематичного пограбування Запорожаном університету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: