Клімкін пояснив закриття виборчих дільниць у РФ

Читать на русском
Клімкін наголосив, що проведення виборів на території країни-агресора небезпечне для виборців.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін пояснив рішення українського Центрвиборчкому щодо закриття виборчих дільниць на території Російської Федерації.

Про це він написав у своїй колонці для «Української правди», повідомляє «Слово і Діло».

Клімкін наголосив, що РФ є країною-агресором і проводити вибори на території РФ небезпечно для виборців.

«Проводити вибори на території країни-агресора й окупанта є апріорі дуже проблематичним кроком. У випадку ж із Росією це було б ще й вкрай ризиковано. Треба бути невиліковно наївним, щоб повірити, що ФСБ та інші російські інститути не впливатимуть на українські вибори на своїй власній території», – вважає Клімкін.

Як виконують обіцянки потенційні кандидати в президентиСлово і Діло аналізувало, як виконують обіцянки потенційні кандидати в президенти, які зараз обіймають державні посади.

Він також додав, що головним мотивом, який зумовлює закриття дільниць у РФ, є безпека.

«Ми не можемо гарантувати, що в день виборів не буде влаштовано небезпечних провокацій. Постраждати можуть і українські виборці, і наші працівники, і, врешті-решт, самі будівлі дипустанов», – зазначив Клімкін.

Крім того, можна не сумніватися, що всі, хто візьме участь у голосуванні, обов'язково опиняться під ковпаком ФСБ і ризикують найближчим часом стати жертвами репресій, додав він.

Раніше повідомлялося, що на засіданні ЦВК 31 грудня 2018 року з переліку іноземних виборчих дільниць були видалені постійні ділянки, які раніше розташовувалися в РФ.

Як відомо, ЦВК затвердила план виборів президента.

Нагадаємо, вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Раніше наші аналітики писали, як виконують обіцянки потенційні кандидати в президенти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: