Порошенко озвучив нові пріоритети в торгівлі з ЄС

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко озвучив нові пріоритетні напрямки в розвитку торгівлі країни з Європейським Союзом.

Президент Петро Порошенко назвав подальші пріоритети України в розвитку торгівлі з Євросоюзом.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив у середу, 2 січня, на своїй сторінці у Facebook.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

Зокрема, глава держави розповів, що мова йде про посилення митного співробітництва, укладення угоди про оцінку відповідності і прийнятності промислової продукції та про адаптацію законодавства у сфері санітарних і фітосанітарних заходів.

На думку Порошенка, початок застосування Україною з 1 січня положення Регіональної конвенції про пан-Євро-Середземноморські преференційні правила походження надасть країні «новий потужний імпульс».

Президент підкреслив, що три роки тому в Україні запрацювала зона вільної торгівлі з ЄС - і за час її дії обсяг торгівлі між Україною і Європейським Союзом зріс на 40%.

«Частка ЄС в експорті української продукції досягла історичного максимуму в 42,5%. Якісно змінилася структура українського експорту в бік продукції з доданою вартістю, частка якої становила 43% експорту в Євросоюз», - відзвітував він.

Порошенко також додав, що вільна торгівля з ЄС стала поштовхом до проведення і завершення переговорів про ЗВТ з іншими великими торговельними державами світу - такими, як Канада, Ізраїль і Туреччина.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що переговори про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем завершені, найближчим часом угоду буде підписано.

Також повідомлялося, що Україна і Литва різко збільшили товарообіг.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: