Нікуди поспішати: США вирішили уповільнити виведення військ із Сирії

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп погодився сповільнити виведення американських військ із Сирії, зробивши це «по-розумному».

Президент США Дональд Трамп погодився сповільнити виведення американських військ із Сирії, зробивши це «по-розумному».

Про це заявив сенатор Ліндсі Грем після зустрічі з лідером США, передає Washington Examiner, пише «Слово і Діло».   «Після обговорень із президентом і Данфордом (глава Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Джозеф Данфорд - ред.) я ніколи не відчував себе краще щодо того, куди ми рухаємося», - заявив Грем.   Сенатор зазначив, що паузу вирішили взяти, щоб обрати найкращі способи досягнення цілей.

«Я думаю, що ми сповільнимо цей процес по-розумному. Ми взяли зараз паузу, щоб оцінити, яким способом краще досягти мети президента», - сказав він.   За словами Грема, зараз потрібно зробити все можливе, щоб не допустити ескалації між сирійськими курдами і Туреччиною і перешкодити Ірану виграти від ситуації, котра склалася.

Нагадаємо, 19 грудня президент США Дональд Трамп оголосив про перемогу над ІДІЛ в Сирії. Пізніше в той же день Білий дім повідомив про виведення американських військ з країни.

Трамп своє рішення пояснив тим, що сирійська кампанія США не варта ресурсів, які витрачаються на неї з американського бюджету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: