Десантники-резервісти завершили збори в Житомирській області

Читать на русском
У Житомирській області завершилися збори резервістів першої черги військових частин Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Житомирській області завершилися збори резервістів першої черги військових частин Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Як повідомили в прес-службі командування, тренування тривали протягом двадцяти днів, пише «Слово і Діло».

У Генштабі розповіли, коли резервістів розпустять додомуУ Генштабі повідомили, що до восьми навчальних центрів Збройних сил України були відправлені понад три тисячі військовозобов'язаних з усіх куточків нашої країни.

Більшість резервістів - учасники бойових дій на Донбасі. Відзначається, що майже всі резервісти в поточному році вже проходили подібні збори в своїх військових частинах, брали участь у бригадних тактичних навчаннях із бойовою стрільбою та десантированием.

Нинішні збори почалися з комплексного заняття із дотримання заходів безпеки під час практичних занять із бойової підготовки.

З огляду на стислі терміни підготовки, заняття проходили в досить насиченому і десантному ритмі. Резервісти підвищували власні практичні навички під час занять з вогневої, інженерної, технічної, спеціальної, повітряно-десантної підготовки і тактичної медицини. Резервісти відпрацювали беспарашютне десантування із вертольотів Мі-8 за допомогою спеціального обладнання Адаптер-1М. Під час занять із психологічної підготовки військовозобов'язані тренувалися долати «танкобоязнь»: проходили обкатку танками, тренувалися в їхньому знищенні ручними протитанковими гранатами.

У фіналі тренувань резервісти здали заліки з усіх предметів підготовки.

Раніше стало відомо про завершення зборів резервістів Харківської області.

Також з'ясувалося, скільки резервістів підписали контракти в цьому році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: